TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

„Tigar“ pokreće proizvodnju čizama za finsku armiju

„Tigar“ pokreće proizvodnju čizama za finsku armiju
12.07.2018

Kompanija Tigar iz Pirota pokrenula je proizvodnju gumenih čizama specijalne namene za finsku armiju, saopštila je danas ta kompanija, navodeći da je reč o 15.000 pari specijalne letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra za 2018/2020 godinu.

U pirotskoj fabrici očekuju da će u 2019. godini u čizmama „Kaira“ istog brenda, proizvedenim u Tigrovoj fabrici obuće, koračati i švedska armija, uz realizaciju tendera čija je vrednost 220.000 evra, piše u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Tigar a.d. Vladimira Ilića, tender je dobila firma „Berner-Nokian brend“, Tigrov strateški kupac i odnosi se na snabdevanje finske armije čizmama u 2018. i 2020. godini, za koje je počela proizvodnja u tri smene u Tigrovoj fabrici obuće.

Ilić je istakao da je reč o tenderu sa vrlo zahtevnom dokumentacijiom skandinavskog tržišta čime je dokazano da kompanija Tigar može da odgovori kvalitativnim izazovima u proizvodnji obuće specijalne namene, kao što su otpornost na hemijske agense, na ozon, visoke temperature, kao i zaštita noge od kontaminacije, impulsa nuklearne eksplozije i od kapi goruće smeše i to prema svetskim standardima.

Zahvaljujući ručnoj izradi visoko kvalitetne gumene obuće u fabrici u kojoj radi 600 radnika, stručnjaka, tehnologa, u Tigrovim čizmama bezbedno će koračati skandinavski vojnici kao što već koračaju vatrogasci u Hong Kongu, radnici na naftnim platformama u Kanadi, lovci širom Evrope, stoji u saopštenju.

Izvor: Danas


Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.