TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

Skandinavska armija u čizmama pirotskog „Tigra“

Skandinavska armija u čizmama pirotskog „Tigra“
12.07.2018

Kompanija „Tigar a.d.“ iz Pirota pokrenula je proizvodnju gumenih čizama specijalne namene za finsku armiju u ovoj godini, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je u pirotskoj fabrici obuće planirana proizvodnja za finsku armiju 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra za  period 2018/2020 godina. Očekuje se da će u 2019. godini u čizmama „Kaira2 istog brenda, proizvedenim u Tigrovoj fabrici obuće, koračati i švedska armija uz realizaciju tendera čija je vrednost 220. 000 eura, navodi se u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora Kompanije „Tigar“ Vladimira Ilića, tender je dobila firma „Berner-Nokian brend“, Tigrov strateški kupac i odnosi se na snabdevanje finske armije čizmama u 2018. i 2020. godini, za koje je počela proizvodnja u tri smene u Tigrovoj fabrici obuće.

„Reč je o tenderu  sa  vrlo zahtevnom dokumentacijiom skandinavskog tržišta čime  je dokazano da kompanija Tigar može da odgovori  kvalitativnim izazovima u proizvodnji obuće specijalne namene sa specifičnim karakteristikama a sve to uz poštovanje rokova izrade i svetskih standarda u okviru EU, SAD, RUS normi“, rekao je pored ostalog, Ilić.

U saopštenju se dodaje da zahvaljujući ručnoj izradi visoko kvalitetne gumene obuće u fabrici koja upošljava preko 600 radnika, stručnjaka, tehnologa, u Tigrovim čizmama bezbedno će  koračati skandinavski vojnici kao što već koračaju vatrogasci u Hong Kongu, radnici na naftnim platformama u Kanadi, lovci širom Evrope.

„Na ulicama Francuske, Švedske, Danske, Italije, Velike Britanije, gumena obuća postala je funkcionalna potreba dama koje su se opredelile za renomirane svetske brendove proizvedene u Pirotu“, rekao je Ilić.

Ilić dodaje da na osnovu preuzetih ugovorenih obaveza da kraja ove godine, za firme  „Madirom“, „IJH”, “Berner – Nokian brend”, za zaštitni program i brendove Tigar, „leto će biti veoma vruće u pirotskoj fabrici obuće, jer su kapaciteti  popunjeni, a planirana  realizacija može da premaši vrednost od 12 miliona eura“, kaže se u saopštenju Tigra.

Izvor: Danas


Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.