TIGAR A.D.
Nikole pašića 213
18300 Pirot Srbija
+381 (0)10 / 304 - 000

DRŽAVNI SEKRETAR TRIVUNAC POSETIO TIGAR A.D. i SLOBODNU ZONU PIROT

DRŽAVNI SEKRETAR TRIVUNAC POSETIO TIGAR A.D. i SLOBODNU ZONU PIROT
18.10.2016

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac i pomoćnica ministra za investicije u infrastrukturne projekte Biljana Žarković, 16. oktobra 2016. posetili su kompaniju Tigar a.d. i sastali se sa generalnim direktorom Branislavom Čurićem.

Prilikom ove posete Trivunac je naglasio da je Tigar a.d. stabilna kompanija i da je dokazala ono što je najbitnije, da može tržišno da posluje.

„Sama činjenica da je Vlada Srbije 13. septembra ove godine zaključkom donela odluku i dala preporuku poreskim organima, Agenciji za osiguranje depozita i ostalim poveriocima koji su pod državnom kontrolom da svoja potraživanja konvertuju u kapital, je najbolji dokaz da Republika Srbija i Vlada veruje u ovu kompaniju i da će na taj način i dalje podržavati Tigar“, rekao je Trivunac podsećajući da će posle te konverzije država Srbija biti većinski vlasnik Tigra.

Generalni direktor Tigra Branislav Čurić je zahvalio Vladi zbog odluke o pretvaranju duga u kapital.

"Drago mi je što je država prepoznala napor kompanije u prethodne četiri godine, ovo je faza koja je bila predviđena po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), prelomnom tačkom stabilizacije kompanije. Nadam se da će ovo biti dobar signal akcionarima, poveriocima i radnicima", rekao je Čurić.

Nakon sastanka sa rukovodstvom ove kompanije državni sekretar Milun Trivunac i pomoćnica ministra privrede Biljana Žarković obišli su novoizgrađeni objekat fabrike za proizvodnju gumene smeše.

Potom je delagacija posetila Slobodnu zonu Pirot i upozala se sa potencijalima zone i statusom projekta Logističkog centra Pirot.


Naša vizija

Biti kompanija u čijim se vrednostima odražava dostojanstvo i integritet pripadnika i partnera i koja pruža istinski doprinos održivom razvoju.